Kozmetika, Sestavine

RASTLINSKA OLJA – zakaj posegati po njih?

Ženske z vseh celin v svojih lepotnih ritualih že tisočletja uporabljajo rastlinska olja. Za te dragocene zaklade lepote obstaja mnogo poimenovanj in opisov, ki nakazujejo na to, da so olja pravi lepotni zavezniki. Imajo namreč visoko vsebnost esencialnih maščobnih kislin – lipidov. Lipidi so ključnega pomena za zdravje celic, saj obnavljajo celične membrane in varujejo pomembne znotrajcelične strukture.

Še vedno je dokaj močno zakoreninjeno mišljenje, da olja niso primerna za mastno kožo, kar seveda ne drži. Olja so primerna za vse tipe kož, naj bo suha ali mastna, vsaka koža potrebuje lipide. Potrebno je le malce znanja, saj vsa olja res nimajo enakih lastnosti, nekatera so bolj primerna za suho kožo, druga pa za mastno.

Rastlinska olja so odlična podpora naši koži, saj preprečujejo izgubo vlage, kožo ščitijo pred zunanjimi vplivi in jo hranijo z maščobnimi kislinami. Uporabimo jih lahko samostojno kot obrazno olje, za odstranjevanje ličil, za masažo telesa ali kot oblogo za lase.

Z nanosom olja na kožo nanesemo maščobne kisline, vitamine in minerale, ki jih le – to olje vsebuje. Vsako olje ima glede na svojo sestavo različen učinek na kožo, vendar nobeno olje ni univerzalno, saj  ne pokrije spektra vseh maščobnih kislin, mineralov in vitaminov, ki jih koža potrebuje. Z uporabo vedno enakega olja, na kožo tako nanašamo vedno iste sestavine – podobno kot če bi v telo vnašali vedno ista prehrambna dopolnila. Z našimi lepotilnimi olji smo skušali zajeti čim širši spekter maščobnih kislin iz različnih rastlinskih olj, tako da so čim bolj optimalna vsako za svoj tip kože.

Npr.: V lepotilnem olju za zrelo kožo prevladujejo šipkovo olje, olje grozdnih pečk ter konopljino olje. Ta kombinacija je primerna za vse tipe kož, vsebuje skupek najosnovnejših sredstev, ki zavirajo proces staranja. Dodatna so tudi nekatera eterična olja, kot sta pačuli ter palmarosa, ki pa vzpodbujata revitalizirajo kože. Zlasti po petindvajsetem letu starosti to olje še posebej blagodejno sodeluje z vašo kožo.   

Trenutno so vam na razpolago 4 različna olja, o katerih si lahko več preberete v trgovini na naši spletni strani.