Olje za zrelo kožo

24,90 

Mešanica izbranih negovalnih olj za zrelo kožo je učinkovita proti učinkom prezgodnjega staranja, saj ohranja svež in mladostni videz kože.

Šifra: OL-002 Kategorija:
Opis

Olje za zrelo kožo je učinkovito proti učinkom prezgodnjega staranja, saj ohranja svež in mladostni videz kože.

Pojem zrele kože opisuje posledice naravnega procesa staranja, ki se kaže kot gube, manjša elastičnost in nekoliko uvel videz kože. Zrela koža je navadno suha, pogosto pa se pojavijo tudi pigmentacije in starostne pege. Zato je pri negi zrele kože zelo pomembno, da se izognemo uporabi škodljivih kemikalij in se zaščitimo pred soncem. V tem izdelku so olja ter eterična olja izbrana na podlagi njihovega delovanja, tako da zavirajo proces staranja kože.

Največ sprememb na koži povzročajo zunanji dejavniki, kot so:

  • izpostavljanje soncu (UV svetloba),
  • onesnažena atmosfera (ozon),
  • kajenje,
  • pretirano uživanje alkohola,
  • veter,
  • vročina in
  • nekatere kemikalije, ki si jih nanašamo na kožo.

Raziskave kažejo, da 80 % vidnih znakov staranja povzročajo prav zunanji dejavniki na katere lahko vsaj delno vplivamo. Prvi znaki staranja kože se običajno začnejo kazati v obdobju med 20-30 letom starosti.

Nega:

Naloge kozmetičnih izdelkov za zrelo kožo: upočasniti tanjšanje kože in izgubo prožnosti, zaščititi kožo pred zunanjimi vplivi (UV sevanje, oksidativni stres, izgubo vlage), nadomestiti kožne lipide (maščobe in voske). Da nam bo koža dolgo in dobro služila jo je potrebno poleg zdravega načina življenja tudi pravilno in redno negovati in jo čim bolje zaščiti pred škodljivimi zunanjimi vplivi.

Navodila za uporabo:

Nanesite nekaj kapljic olja na dlani ter ga s konicami prstov nežno vtrite v očiščeno, še vlažno kožo. Olje rabi nekje pet do deset minut, da se vpije v kožo. Svetujemo, da počakate toliko, preden oblečete oblačila.

Sestavine

Šipkovo olje je dobesedno nabito z antioksidanti, esencialnimi maščobnimi kislinami in vitamini, med bolj pomembne sodijo provitamin A (beta karoten), fenoli in polifenoli. Je izredno suho olje in se zaradi tega hitro vpije v kožo. Šipkovo olje velja za eno izmed najboljših izbir za nego vnete, aknaste in zrele kože.

Olje grozdnih pečk je olje, ki se ga drži sloves lahkega emolientnega olja, ki se hitro vpije in je zlasti primerno za nego vnete in mastne kože z aknami, saj olje ne masti in ne maši por. Izredno dobre rezultate ima tudi proti starostnim pegam.

Konopljino olje oblikuje skoraj 80 % vsebnost večkrat nenasičenih maščobnih kislin, med katerimi prevladujeta linolna in α-linolenska kislina. S svojo fino strukturno sestavo zlahka prodre v kožo, jo navlaži, zato je primerno predvsem za kožo v slabem stanju. Primerno je za nego suhe in zrele kože.

Mandljevo olje vsebuje veliko rudninskih snovi, A, B in E vitamine ter esencialne kisline. Kožo navlaži, nahrani ter jo naredi mehko.

Ricinusovo olje je primerno za nego mastne kože z aknami, za zmanjševanje gubic in podočnjakov na obrazu.

Ognjič se v ljudskem zdravilstvu uporablja že stoletja, predvsem za nego občutljive in razdražene kože. Izvlečki ognjiča imajo znano protivnetno in vulnerarično (pospešijo celjenje ran) delovanje.

Skvalen je pomembna sestavina sebuma, prispeva k ohranjanju vlažnosti kože. V kozmetiki ga uporabljamo kot emolient in antioksidant v koncentracijah do 50 %.

Vitamin E je glavni lipofilni antioksidant v koži in ga najdemo v vseh njenih plasteh. Zmanjšuje tudi poškodbe kože zaradi UV sevanja, gladi površino kože, povečuje navlaženost rožene plasti, zavira vnetja ter spodbuja obnavljanje celic.

Eterično olje ylang-ylanga naj bi normaliziralo izločanje sebuma. V laboratorijskih poskusih so dokazali tudi antioksidativno delovanje.

Eterično olje sivke je daleč najbolj vsestransko in množično uporabljano eterično olje z dolgo zgodovino uporabe, ki ima izredno uravnalno delovanje na telesne funkcije in čustva.

Eterično olje palmarose velja za izbiro pri mastni koži z aknami. Pripisujejo mu tudi regenerativno delovanje. 

Eterično olje pačulija se uporablja za nego aknaste in poškodovane kože, saj slovi kot odličen antiseptik in dobra pomoč za pospeševanje obnove kože.

Eterično olje amirisa velja za dobro izbiro pri negi mastne kože z aknami ter vnete in razdražene kože.

Dodatne informacije
Teža 110 g
Dimenzije 4.5 × 4.5 × 11 cm
Količina

100 ml