Back

Olje za mastno kožo

24,90 

Lepotilno olje za zrelo in problematično kožo je namenjeno vsem, ki se srečujejo z nepravilnostmi (akne, mozolji, mastna koža,…) na predelu obraza ali telesa.

Šifra: OL-003 Kategorija:
Opis

Olje je primerno za nego mastne in problematične kože, nagnjene k nastanku aken.

Mastna koža se sveti zaradi čezmernega delovanja žlez lojnic in posledično povečanega izločanja loja. Slednji sicer koži dobro dene, saj jo vlaži. Toda kombinacija prevelike količine loja in odmrlih kožnih celic vodi do zamašitve por, zaradi česar se pojavijo akne, mozolji in ogrci.

Za nepravilnosti na koži, kot so akne, mozolji, mastna koža ipd. je več vzrokov. Najbolj pogosti so:

  • Nezdrava prehrana (preveč mesa, mleka in mlečnih izdelkov, alkohol,…)
  • Dednost
  • Stres. Ko smo pod stresom, naše telo proizvaja več androgenih hormonov, ki povzročijo povečano aktivnost žlez lojnic.
  • Okoljski dejavniki (umazanija)
  • Hormonsko neravnovesje (puberteta, menopavza,…)

Na nekatere dejavnike lahko vplivamo sami, na druge ne. Lepotilno olje za zrelo in problematično kožo je namenjeno vsem, ki  srečujejo z omenjenimi nepravilnostmi kože na predelu obraza kot tudi drugih delih telesa. 

Nega:

Pri negi problematične kože je treba upoštevati vsakodnevno rutino čiščenja in nego kože. Uporabljamo izdelke, ki kože ne izsušijo, temveč ji pomagajo, da sama začne ponovno optimalno regulirati izločanje sebuma. Sebum je kompleksna mešanica lipidov, ki jih proizvajajo in izločajo žleze lojnice v dermisu. Ima pomembno vlogo, saj ščiti kožo pred izsušitvijo, pri večjem izločanju pa lahko maši lojnice dlačnih mešičkov. Bakterija, ki jo najdemo tudi na zdravi koži, lahko zaide v pore in povzroči vnetje, kar vidimo kasneje kot mozolje oz. akne. 

Dobro je, če koži enkrat ali dvakrat na teden privoščite nežen piling – tako boste odstranili odmrle celice in odvečno maščobo.  Obraza si ne umivajte več kot dvakrat na dan, saj boste tako povzročili, da se bo izločalo še več loja.  Po umivanju kožo obrišemo in nanjo nanesemo lepotilno olje še preden se le – ta posuši. Tako bo naneseno olje zadržalo vlago v vaši koži, postala bo nežnejša in občutili boste njeno mehkobo.

Navodila za uporabo:

Nanesite nekaj kapljic olja na dlani ter ga s konicami prstov nežno vtrite v očiščeno, še vlažno kožo. Olje rabi nekje pet do deset minut, da se vpije v kožo. Svetujemo, da počakate toliko, preden oblečete oblačila.

Sestavine

Olja grozdnih pečk se drži sloves lahkega emolientnega olja, ki se hitro vpije in je zlasti primerno za nego vnete in mastne kože z aknami.

Konopljino olje oblikuje skoraj 80 % vsebnost večkrat nenasičenih maščobnih kislin, med katerimi prevladujeta linolna in α-linolenska kislina. Vsebuje tudi redko gamalinolensko maščobno kislino (GLA), ki je osnova pri zaščiti in delovanju proti izgubi vode v koži.

Ricinusovo olje je primerno za nego mastne kože z aknami, za zmanjševanje gubic in podočnjakov na obrazu. Ima visoko vsebnost ricinoleične maščobne kisline, ki blagodejno vpliva pri različnih kožnih spremembah, učinkuje v negi proti strijam in prvim znakom staranja. Zaradi specifične sestave pa je odlično tudi za nego mastne kože.

Mandljevo olje ima izjemne vlažilne lastnosti, vsebuje veliko rudninskih snovi, vitamine ter esencialne kisline. Sladko mandljevo olje je odlično za nego, čiščenje in masažo. 

Macerat iz ognjičevih cvetov je odličen za nego vseh vrst kože, še posebej občutljive, suhe in ter za nego kože po sončenju in pri številnih kožnih nepravilnostih. ima odlično protivnetno delovanje, zato njegovo olje neguje in pomirja vse tipe kože.

Korenčkov macerat je bogat z antioksidacijskim provitaminom A (beta karoten), ki daje koži naraven, zdravo sijoč ten in jo ščiti pred oksidacijskimi dejavniki. Olje je primerno kot dodatek kozmetičnim izdelkom za nego zrele in poškodovane kože.

Skvalen je pomembna sestavina sebuma, prispeva k ohranjanju vlažnosti kože. V kozmetiki ga uporabljamo kot emolient in antioksidant v koncentracijah do 50 %.

Vitamin E je glavni lipofilni antioksidant v koži in ga najdemo v vseh njenih plasteh. Zmanjšuje tudi poškodbe kože zaradi UV sevanja, gladi površino kože, povečuje navlaženost rožene plasti, zavira vnetja ter spodbuja obnavljanje celic.

Eterično olje čajeve mirte (čajevca)  ima izjemno protimikrobno in protivnetno delovanje. Eterično olje čajeve mirte se tradicionalno uporablja za čiščenje in nego kože z aknami, bradavicami, opeklinami in ranami ter za čiščenje in nego lasišča s prhljajem.

Eterično olje rožnega lesa se uporablja pri negi aknaste in mastne kože, pri negi občutljive, razdražene in vnete kože ter pri negi zrele kože. Pripisujejo mu tudi antiseptične lastnosti. V in vitro raziskavah pa so mu dokazali tudi protiglivne lastnosti. Primeren je za vse vrste kože.

Eterično olje sivke je daleč najbolj vsestransko in množično uporabljano eterično olje z dolgo zgodovino uporabe, ki ima izredno uravnalno delovanje na telesne funkcije in čustva.

Eterično olje amirisa velja za dobro izbiro pri negi mastne kože z aknami ter vnete in razdražene kože.

Dodatne informacije
Teža 110 g
Dimenzije 4.5 x 4.5 x 11 cm
Količina

100 ml